submenu

Taalpromotie - Workshops 'duidelijke taal' en redactiewerk

Workshops duidelijke taal

Duidelijk gesproken en duidelijk geschreven taal

In de workshops van vzw ‘de Rand’ krijg je praktische tips over hoe je duidelijk kan communiceren. In de workshop over ‘gesproken taal’ leer je waar je op moet letten als je praat met iemand die Nederlands leert. De tips in de workshop over ‘geschreven taal’ helpen je om je teksten verstaanbaar te maken voor iedereen. Richt je je in je communicatie ook naar anderstaligen? Dan geven we je wat uitleg over het leerproces van mensen die Nederlands leren. Een workshop duurt 1,5 à 2 uur.

Prijs: 335 euro (inclusief voorbereiding, verplaatsing en opvolging) – min. 5 & max. 15 deelnemers – na afstemming met het Agentschap Integratie en Inburgering
 

Vervolgsessie duidelijk geschreven taal

Deze workshop is een aanvulling op de workshop ‘duidelijk geschreven taal’. Samen met jouw communicatieteam of andere collega’s maken we jullie bestaande communicatiemateriaal (flyers, website, affiches, brieven …) toegankelijker. Een workshop duurt 1,5 à 2 uur.

Prijs: 335 euro (inclusief voorbereiding, verplaatsing en opvolging) – min. 5 & max. 10 deelnemers

Redactiewerk 'Heerlijk Helder'

Wij maken een bestaande tekst ‘heerlijk helder’

Twijfel je of je tekst (brief, brochure, flyer, website, handleiding …) duidelijk genoeg is? Onze redacteurs nemen je tekst onder handen en leveren hem ‘heerlijk helder’ en correct weer af. Ze passen de stijl en het taalgebruik aan jouw doelgroep aan. Je krijgt indien nodig ook enkele kleine tips in verband met de lay-out van je tekst.

Prijs: 65 euro per uur (excl. btw)
 

Wij schrijven een tekst voor jou

Vind je het moeilijk om een brief, brochure, teksten voor de website, flyers of affiches … duidelijk, correct en aantrekkelijk te schrijven? Onze redacteurs schrijven ze voor jou. Ze checken bij jou voor welke doelgroep de tekst bedoeld is en welke informatie er in moet staan. En dan gaan ze aan de slag voor jou.

Prijs: 0,0408 euro per teken (inclusief spaties) (excl. btw) – gewoonlijk tussen 70 en 150 euro per A4

Extra informatie

Tips duidelijk geschreven taal

Tips duidelijk gesproken taal

Pictogrammendatabank

Vzw ‘de Rand’ werkt op maat en op vraag van lokale besturen en bovenlokale organisaties en samenwerkingsverbanden. Vind je in ons aanbod niet meteen een antwoord op je vraag? We kijken samen met jou hoe we je kunnen helpen.

Wil je meer informatie? Materiaal, een workshop of ondersteuning via redactiewerk aanvragen?

02 456 97 85

karen.stals@derand.be