submenu

Ezelsoor - 25/07/2022

Meer dan kaften alleen

Ook dit jaar kunnen lagere schoolkinderen en hun ouders boeken kaften in gemeenschapscentra van vzw ‘de Rand’. Op vrijdag 2 september vindt Ezelsoor plaats in GC de Boesdaalhoeve (Sint-Genesius-Rode), GC de Moelie (Linkebeek), GC de Kam (Wezembeek-Oppem) en GC de Lijsterbes (Kraainem).

De kinderen krijgen origineel en kwalitatief kaftpapier ontworpen door leerlingen van kunstacademies en secundaire scholen in Vlaams-Brabant. Illustratoren geven het beste van zichzelf om voor elk kind ook een boek te voorzien van een tekening naar keuze. Wie niet zo vertrouwd is met het kaften, kan rekenen op de hulp van vrijwilligers. En na het kaften zijn er ter ontspanning workshops en randanimatie. 


Naast het voorzien van een leuk programma, willen de gemeenschapscentra via hun deelname aan Ezelsoor inzetten op gemeenschapsvorming en toeleiding naar het vrijetijdsaanbod. Dit evenement is gratis en dus financieel laagdrempelig zodat elk kind de kans krijgt om deel te nemen. De basisscholen en andere lokale partners leveren een betekenisvolle bijdrage in de toeleiding naar de boekenkaftdag. Er werken ook heel wat verenigingen en vrijetijdsaanbieders mee. We weten uit de vorige edities dat heel wat gezinnen die dag voor het eerst over de vloer komen in de centra. Dat is positief. Zo leren ze het vrijetijdsaanbod kennen en ontmoeten ze ook andere gezinnen die in de gemeente of regio wonen.

Wie wil deelnemen op vrijdag 2 september, schrijft best vooraf in via de website:

GC de Boesdaalhoeve (Sint-Genesius-Rode)

GC de Kam (Wezembeek-Oppem)

GC de Lijsterbes (Kraainem)

GC de Moelie (Linkebeek)

Ezelsoor groeide intussen uit tot een evenement dat plaatsvindt in 23 gemeenten. Wil je weten welke gemeenten deelnemen aan Ezelsoor? Surf dan naar www.ezelsoor.info.