de Gordel

Gordel pakt uit met opvallende nieuwigheden

05/07/24

Op zondag 1 september komt De Gordel met nieuwe activiteiten, met een focus op het groene en Vlaamse karakter van de Rand. Dit jaar is er voor het eerst ook een aanbod voor mensen met een verstandelijke beperking en straatsporten, inclusief een ‘slackline’ tussen de torens van het gemeentehuis in Dilbeek. Inschrijven kan nu. 'Iedereen is welkom om de Vlaamse Rand te vieren', zegt minister Ben Weyts. Voor elke deelnemer planten we een extra boom of struik. Maak de Rand groener!

Zondag 1 september 2024 staat in het teken van de Gordel in de Vlaamse Rand. De Gordel is een uniek evenement met een heldere boodschap: de Rand is groen en Vlaams. Dit jaar is Dilbeek – waar Vlamingen thuis zijn – de focusgemeente, wat perfect past in de keuze van de laatste jaren om de oorspronkelijke boodschap van de Gordel weer meer te benadrukken. Net dit jaar viert cultureel centrum Westrand trouwens zijn 50e verjaardag. Het wordt dus sowieso één groot feest, met naast de bekende fiets- en wandeltochten en randactiviteiten ook enkele verrassingen.

De Gordel 2024 pakt op zondag 1 september uit met een reeks opvallende nieuwigheden. Zo slaat de organisatie de handen in elkaar met de mensen van de Special Olympics om op het provinciaal domein in Huizingen een cross-initiatie op poten te zetten voor mensen met een verstandelijke beperking. Het wordt een opvallend onderdeel van de Gravel Cross met in totaal 4 initiaties. Er is dit jaar ook een aanbod met straatsporten, zoals skateboarden. En tussen de torens van het gemeentehuis van Dilbeek wordt een avontuurlijke slackline gespannen, zodat je op strak gespannen band kan balanceren op grote hoogte. Daarnaast kan je ook dit jaar deelnemen aan de klassieke fiets- of wandeltochten.

Alle geïnteresseerden kunnen zich vanaf vandaag inschrijven. Met een inschrijving draag je rechtstreeks bij aan de verdere vergroening van de Vlaamse Rand. Voor elke geregistreerde deelnemer wordt een extra boom of struik aangeplant. 'We willen zo veel mogelijk Vlamingen betrekken en ook daarom breiden we het aanbod steeds verder uit', zegt Weyts.

Meer nieuws

  • Gordel lokt 28.000 mensen naar de Vlaamse Rand

    02/09/24

    Zo'n 28.000 bezoekers namen gisteren deel aan de Gordel, een stijging ten opzichte van de 26.000 van vorig jaar. Het evenement bood een mix van sport, natuur en cultuur, met bijzondere aandacht voor straatsport, G-sport, graveltochten, en de Gordelcross.

  • Ezelsoor

    Boeken kaften op Ezelsoor

    28/08/24

    Families kunnen weer gratis boeken kaften en genieten van animatie in GC de Boesdaalhoeve, GC de Kam, GC de Moelie, GC de Muse en GC de Zandloper.

  • Vacature stafmedewerker jeugd en sport

    22/08/24

    Als stafmedewerker Jeugd en Sport maak je deel uit van ons team en speel je een belangrijke rol in het ondersteunen van jeugd- en sportverenigingen. Onze ideale collega is zowel een teamspeler als zelfstandig, en draagt bij aan een laagdrempelig aanbod van gemeenschapsvormende projecten door samen te werken met scholen, verenigingen en partners.