vzw 'de Rand'

Ring en RandKrant lanceren gezamenlijke digitale nieuwsapp

15/07/24

De regionale tv-zender Ring en de nieuwsredactie van RandKrant en de gemeenschapskranten van vzw ‘de Rand’ lanceren samen de Ring&Rand-app, een nieuw digitaal nieuwsplatform voor de Vlaamse Rand en Halle-Vilvoorde. Deze app, ontwikkeld door Bits of Love, biedt nieuws in tekst en video, bevordert het Nederlands en bouwt bruggen naar anderstalige nieuwkomers.

Ring bedient al bijna 30 jaar de inwoners van Halle-Vilvoorde met regionaal nieuws, terwijl vzw ‘de Rand’ al meer dan 25 jaar het gratis maandblad RandKrant en zes gemeenschapskranten verspreidt. Beide organisaties spelen in op de verschuiving naar digitaal nieuws, vooral onder jongeren, in een van de meest verjongende regio’s van Vlaanderen.

Met steun van 120.000 euro van minister Ben Weyts, beoogt de app een breder publiek te bereiken en meer interactie tussen burgers en journalisten te faciliteren. De Ring&Rand-app is beschikbaar in de Android- en de App Store.

Minister Weyts prijst de samenwerking: “Sterke Vlaamse media zijn cruciaal in een diverse regio. We willen de Vlaamse identiteit uitdragen en nieuwkomers uitnodigen deel te nemen aan het Vlaamse sociale leven, wat zorgt voor verbinding in onze gemeenschap.”

Meer nieuws

  • Gordel lokt 28.000 mensen naar de Vlaamse Rand

    02/09/24

    Zo'n 28.000 bezoekers namen gisteren deel aan de Gordel, een stijging ten opzichte van de 26.000 van vorig jaar. Het evenement bood een mix van sport, natuur en cultuur, met bijzondere aandacht voor straatsport, G-sport, graveltochten, en de Gordelcross.

  • Ezelsoor

    Boeken kaften op Ezelsoor

    28/08/24

    Families kunnen weer gratis boeken kaften en genieten van animatie in GC de Boesdaalhoeve, GC de Kam, GC de Moelie, GC de Muse en GC de Zandloper.

  • Vacature stafmedewerker jeugd en sport

    22/08/24

    Als stafmedewerker Jeugd en Sport maak je deel uit van ons team en speel je een belangrijke rol in het ondersteunen van jeugd- en sportverenigingen. Onze ideale collega is zowel een teamspeler als zelfstandig, en draagt bij aan een laagdrempelig aanbod van gemeenschapsvormende projecten door samen te werken met scholen, verenigingen en partners.