submenu

Taalpromotie - Taaliconen

Elk jaar volgen heel wat mensen in de Vlaamse Rand een cursus Nederlands. Vaak gaan ze op zoek naar activiteiten, cursussen en workshops in het Nederlands om zo de taal te oefenen. Daarom vind je bij vzw ‘de Rand’ een taalicoon bij de meeste voorstellingen en activiteiten. Onze medewerkers hebben een vorming ‘duidelijke taal’ gevolgd. Met onze aandacht voor ‘duidelijke taal’ en het gebruik van de taaliconen willen we anderstaligen een toffe oefenkans bieden.

In de Vlaamse Rand gebruiken al heel wat cultuur- en gemeenschapscentra, vrijetijdsdiensten en bibliotheken de taaliconen. Vraag ons gerust een overzicht. 

Wil jij ook mensen die Nederlands leren verwelkomen in jouw organisatie en hen een fijne oefenkans Nederlands bieden? Volg een workshop duidelijke taal en taaliconen bij vzw 'de Rand' of het Agentschap Integratie en Inburgering (gemeenten in Vlaams-Brabant buiten de Rand). Via een handige taalicoonwijzer leer je de taaliconen toekennen aan je eigen activiteiten, cursussen en workshops, in praktische, makkelijk toepasbare oefeningen.

We hebben ook een promotieflyer met uitleg over de taaliconen. 
 

Meer informatie of flyers met uitleg over de taaliconen bestellen?

karen.stals@derand.be

Wist je dat de taaliconen in 2020 helemaal veranderd zijn? Lees meer. 

download  PROJECTFICHE

 

Het Huis van het Nederlands schreef ook lestips voor NT2-leerkrachten. Ze zijn perfect bruikbaar in de Vlaamse Rand. Alleen laat je je cursisten in onze regio surfen naar www.nederlandsoefenen.be/vlaams-brabant/, naar www.uitinvlaanderen.be of naar welkom.derand.be

 

WAT BETEKENEN DE TAALICONEN?

taalicoon 1: Je begrijpt of spreekt nog niet veel Nederlands.

taalicoon 2: Je begrijpt al een beetje Nederlands maar je spreekt het nog niet zo goed.

taalicoon 3: Je begrijpt vrij veel Nederlands en kan ook iets vertellen.

taalicoon 4: Je begrijpt veel Nederlands en spreekt het goed.

© Huis van het Nederlands Brussel - www.taaliconen.be