submenu

Taalpromotie - Taaliconen

Elk jaar volgen heel wat mensen in de Vlaamse Rand een cursus Nederlands. Vaak gaan ze op zoek naar activiteiten, cursussen en workshops in het Nederlands om zo de taal te oefenen. Daarom vind je bij vzw ‘de Rand’ een taalicoon bij de meeste voorstellingen en activiteiten. Onze medewerkers hebben een vorming ‘duidelijke taal’ gevolgd. Met onze aandacht voor ‘duidelijke taal’ en het gebruik van de taaliconen willen we anderstaligen een toffe oefenkans bieden.

In de Vlaamse Rand gebruiken ook de dienst vrije tijd en de bibliotheek van Machelen, Archeduc en de cultuur- en gemeenschapscentra van Asse, Dilbeek, Hoeilaart, Meise, Overijse, Strombeek-Bever, Tervuren, Vilvoorde en Zaventem de taaliconen.

Wil jij ook mensen die Nederlands leren verwelkomen in jouw organisatie en hen een fijne oefenkans Nederlands bieden? Volg een workshop duidelijke taal en taaliconen bij vzw 'de Rand' of het Agentschap Integratie en Inburgering. Via een handige taalicoonwijzer leer je de taaliconen toekennen aan je eigen activiteiten, cursussen en workshops, in praktische, makkelijk toepasbare oefeningen.
 

Meer informatie?

karen.stals@derand.be (culturele centra en andere vrijetijdsorganisaties in de Vlaamse Rand) of www.integratie-inburgering.be (andere)

Wist je dat de taaliconen van stijl veranderen? Lees meer. 

download  PROJECTFICHE

 

Wat betekenen de taaliconen?

taalicoon 1: Je begrijpt of spreekt nog niet veel Nederlands.

taalicoon 2: Je begrijpt al een beetje Nederlands maar je spreekt het nog niet zo goed.

taalicoon 3: Je begrijpt vrij veel Nederlands en kan ook iets vertellen.

taalicoon 4: Je begrijpt veel Nederlands en spreekt het goed.

© Huis van het Nederlands Brussel - www.taaliconen.be