submenu

Taalpromotie - Taalstimulering in de vrije tijd van kinderen - workshops & studiedagen

Vzw ‘de Rand’ organiseert samen met andere organisaties workshops en studiedagen rond taalstimulering Nederlands in de vrije tijd van kinderen. De doelgroep zijn begeleiders en vrijwilligers van taalstimulerende activiteiten en intermediairs die zelf een aanbod organiseren of lokale initiatieven ondersteunen.


 

WORKSHOPS DIGITALE TAALSTIMULERENDE ACTIVITEITEN
 

zaterdag 27 februari 2021

Ben je begeleider of vrijwilliger bij activiteiten die Nederlands stimuleren bij kinderen? Kan je door de huidige coronamaatregelen deze activiteiten momenteel niet fysiek begeleiden? Dan zijn deze workshops voor jou.
Je krijgt inzicht in de mogelijkheden om leuke en kwalitatieve oefenkansen Nederlands digitaal te organiseren. De nadruk ligt hierbij op de organisatie van online een-op-eenactiviteiten met anderstalige of taalarme kinderen. In de eerste workshop gaan we dieper in op digitaal voorlezen. In de tweede workshop krijg je inspiratie voor én zicht op verschillende mogelijkheden voor online spelactiviteiten.


PROGRAMMA

9.30 uur - welkomstwoord

9.35 uur - 'Hoe lees je digitaal voor aan anderstalige en/of taalarme kinderen?' door LINC vzw
In deze interactieve workshop krijg je handige tips om met digitaal voorlezen aan de slag te gaan: hoe pak je zoiets praktisch aan? Hoe behoud je de aandacht van je jonge luisteraar? Met welke digitale verhalen kan je werken? Je maakt al doende kennis met tools en tal van digitale mogelijkheden!

11.00 uur - pauze

11.15 uur - 'Online en een-op-een taalstimulerende spelmomenten' door Koning Kevin
Er zijn veel manieren om speels en creatief taalstimulerend te werken met kinderen, ook vanop afstand en via een scherm. Online taal stimuleren biedt kansen maar brengt ook valkuilen met zich mee. In deze workshop spelen we zelf, testen we uit wat wel of niet werkt, maak je kennis met verschillende platformen én wissel je ervaringen uit. Je krijgt tips en tricks om online activiteiten uit te werken en te begeleiden.


PRAKTISCH

Deelnemen is gratis, inschrijven verplicht. Je kan hier inschrijven tot en met 21 februari.
Je kan ook slechts voor 1 workshop inschrijven. Je ontvangt een paar dagen voor de sessies een e-mail met link naar de online samenkomst.

Dit is een organisatie van vzw 'de Rand' i.s.m. de provincie Vlaams-Brabant.

 Op zaterdag 24 april organiseren we opnieuw inspirerende workshops: ‘Voorleestechnieken bij fysiek voorlezen' (Horizon vzw) én ‘Hoe verwerven kinderen taal?’ (vzw ‘de Rand’). Inschrijven kan vanaf 1 maart. 
Heb je nood aan meer of andere vorming rond taalstimulering en oefenkansen voor kinderen? Laat het ons weten.

Heb je nood aan inspiratie over online oefenkansen Nederlands met/voor kinderen? Bekijk hier enkele tips. 

Wil je graag als eerste op de hoogte zijn van nieuwe workshops? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief of laat hier je e-mailadres achter, zo krijg je een uitnodiging zodra er nieuwe workshops gepland zijn.

 

Info

Cindy Van Dijck
02 568 01 78 - cindy.vandijck@derand.be